Tyylikäs matto toimii hyvin myös kotitreenialustana

Tyylikäs matto toimii hyvin myös kotitreenialustana Image

Tyylikäs matto toimii hyvin myös kotitreenialustana

Tänä päivänä sisustussuunnittelusta on tullut todella suosittua. Ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia siitä, miltä oma koti näyttää. Monet meistä myös jumppaavat ja tekevät lihaskuntotreenejä kotioloissa. Oman kehon painolla tehtävä treeni parantaa lihaskuntoa, lisää lihasmassaa ja koordinaatiokykyä. Sinun ei siis tarvitse aina lähteä kuntosalille tai hankkia kuntosalilaitteita kotiisi, koska oman kehon painolla tehtävä treeni monesti on aivan yhtä tehokasta. Halutessasi voit täydentää treeniä esimerkiksi käsipainoilla tai treenata vaikka Crossfittiä kotona! Netistä löytyy paljon hyviä vinkkejä kotona harjoitteluun. Kotitreeniä varten olohuonetta ei kuitenkaan tarvitse muuttaa kuntosaliksi, vaan voit treenata tyylikkäässä ympäristössä ilman rumia muovisia treenimattoja. Olohuoneen tyylikäs iso matto toimii loistavasti tässä tarkoituksessa. Tässä kirjoituksessa annamme vinkkejä ison maton hankintaa varten.

Sisustaminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi luulla. Oman kodin sisustaminen ei myöskään vaadi mitään erityistä koulutusta. Riittää, että olet kiinnostunut sisustamisesta ja halukas ottamaan neuvoja vastaan. Treenaaminen omaan tyyliisi sopivassa persoonallisessa ympäristössä on miellyttävää ja virkistävää, ja harmoninen sisustus vähentää lisäksi stressiä arjessa. Sisustuksellisesti matot ovat oleellisessa osassa tunnelman luomisessa. Erityisesti isot matot kannattaa valita huoneen muun sisustuksen kanssa yhteensopiviksi, koska jo kokonsa puolesta olohuoneen matto määrittelee suuresti sisustusta. Isoja mattoja on eri muodoissa ja muoto vaikuttaa tilan tunnelmaan. Isoja mattoja on saatavilla monissa eri väreissä ja visuaalisilla ilmeillä. Värimaailma ulottuu pastellinsävyistä aina räväkän värikkäisiin ja rohkeisiin kuvioihin ja tekstuureihin. Joskus voi olla näyttävä yhdistelmä laittaa rohkeampia värejä ja kuvioita sisältävä matto rikkomaan hillityn pelkistettyä sisustusta.

Mitä kannattaa huomioida ison maton hankinnassa?

Kuten todettu, isoja mattoja on erilaisia – voit hankkia ne kätevästi trendcarpet.fi-verkkokaupasta. Mikäli haluat pehmeyttä ja harmoniaa, kannattaa harkita pyöreää mattoa. Ne tuovat pehmeyttä, jos huoneessa on teräviä kulmia ja suorat seinät. Mattoja on myös neliön ja suorakulmion muotoisia. Kulmikkaat matot tuovat järjestyksen ja symmetrian tuntua sisustukseen ja isot kulmikkaat matot ovat erityisen suosittuja olohuoneen mattoina. Sekä pyöreät että kulmikkaat matot sopivat hyvin treenaamiseen.

Isoilla matoilla on jo kokonsa puolesta vahvaa sisustuksellista merkitystä. Sisustussuunnittelijat usein korostavat mattojen merkitystä kokonaisvaltaisessa sisustamisessa. Siinä missä kulmikkailla muodoilla tuodaan ryhtiä ja järjestyksen tunnelmaa, soikeat ja pyöreät muodot tuovat rauhan ja harmonian tunnetta huoneeseen. Isoja mattoja löytyy monenlaisista materiaaleista valmistettuina. Materiaaleilla on myös suuri merkitys sen suhteen, miltä matto näyttää ja tuntuu. Villamattoja löytyy sekä ohuella että paksulla leikkauksella. Ryijymatot ovat nousseet uuteen suosioonsa ja niitä löytyy monenlaisilla materiaaleilla, kuoseilla ja leikkauksilla – helposta polypropeenista aina eksoottisempiin kuoseihin ja materiaaleihin kuten käsinkudottu villa tai keinovilla.

Nykyään yhä useammat haluavat käyttää kodin sisustamisessa luonnonmateriaaleista valmistettuja mattoja. Luonnonmateriaalista, kuten villasta ja puuvillasta valmistettuja mattoja löytyy myös isoina mattokokoina ja eri kaikissa muodoissa. Suosittuja ovat myös kierrätysmateriaaleista valmistetut ja käsintehdyt matot. Kierrätysmateriaaleista valmistaminen on nouseva trendi kaikessa sisustamisessa ja se on osa terveellistä ja ekologista ajattelua. Aikaisemmin tällainen käsintehty design oli kovin kallista. Nykyään kuitenkin käsintehtyjä mattoja löytyy edulliseen hintaan.

Et tarvitse kotitreeniä varten erityistä treenialustaa, vaan useimmiten treenaaminen onnistuu aivan yhtä hyvin myös normaalien mattojen päällä. Tärkeää on kuitenkin, että matto on tarpeeksi iso, jotta voit hyvin suorittaa treenin sen päällä. Lisäksi maton materiaali kannattaa valita yhteensopivaksi treenaamisen kanssa. Kaikista järkevintä treenaamista ajatellen on valita hyvin jalan ja kehon painoa tukeva iso matto, joka ei ole liian karkea, mutta toisaalta ei liian pehmeäkään.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Tyylikäs matto toimii hyvin myös kotitreenialustana Date | tammikuu 30, 2022
lovebond-lite