Hyvät varusteet kuntosalille

Hyvät varusteet kuntosalille Image

Hyvät varusteet kuntosalille

Kuntosalilla treenaaminen on nykyisin suosittua. Monissa kaupungeissa näkee esimerkiksi ravintoloita tai yökerhoja muutettavan kuntosaleiksi ja ryhmäliikuntatiloiksi. Ihmiset ovat muutenkin paljon kiinnostuneempia omasta hyvinvoinnistaan, kuin vaikkapa parikymmentä vuotta sitten. Puhumattakaan esimerkiksi 1980-luvusta. Tuolloin kuntosalilla treenaamista pidettiin hormonijyrien paikkana, jossa hiki lentää ja testosteroni virtaa. Nykyisin mielikuvat ovat kuitenkin muuttuneet ja kuntosalilla näkee ihan tavallisia ihmisiä. Muutoinkin salit ovat muuttuneet pimeistä luolista valoisiksi hyvinvointikeskuksiksi. Millaisia välineitä ja vaatteita salille sitten tarvitsee, jos haluaa lähteä treenaamaan? Lue tästä artikkelista, niin kerromme tarkemmin, millaisilla varusteilla pääsee hyvin alkuun. Olitpa sitten jo kokeneempi kuntosalilla kävijä tai vasta-alkaja, niin kerromme tässä parhaat vinkit, joilla otat kuntosalin varusteet haltuun. Jos taas innostut toden teolla, voit alkaa yrittäjäksi ja pistää vaikkapa oman kuntosalin pystyyn. Kuntosalin omistajana saatat innostua vaikkapa kiinteistöbisneksistä ja https://tessin.com/fi/-palvelu, voi olla silloin hyvä vaihtoehto.

Kengät

Kengät ovat yksi tärkeimmistä varusteista kuntosalilla. Ne tukevat jalkoja, ja jalkoja tarvitsee monissa eri liikkeissä. Kenkiä löytyy monia erilaisia ja kannattaakin miettiä, millainen treenaaja itse olet. Jos käyt kerran pari viikossa tekemässä kevyttä treeniä, riittävät ihan tavalliset sisäpelikengät oikein hyvin. Jos taas olet jo kokeneempi treenaaja ja tiedät että aiot tehdä massaliikkeitä, kuten esimerkiksi maastavetoa tai kyykkyä, kannattaa ilman muuta hankkia varta vasten painonnostoon tehdyt kengät. Näissä kengissä on yleensä tasainen pohja, ne tukevat nilkkaa hyvin ja lisäksi niissä on yleensä tarranauha jalkapöydän päällä, jolla saat hyvin tukea jalalle. Kenkiä tietysti löytyy kaikenlaisia näiden kahden ääripään väliltä, joten kannattaa itse miettiä millaista treeniä aiot tehdä.

Paita ja housut

Myös paita ja housut kannattaa miettiä tarkkaan, sillä niitäkin löytyy monia erilaisia laidasta laitaan. Monet suosivat teknisestä materiaalista valmistettua t-paitaa, sillä se on hyvä ja helppo valinta. Paidat ovat myös yleensä ihan kohtuullisen hintaisia, joten sellainen kannattaa ilman muuta hankkia, mikäli sitä ei vielä kaapista löydy. Jos olet treenannut salilla jo pitkään, niin saatat haluta vaihtaa hihattomaan paitaan. Siinä on monia etuja, ja sitä suosivatkin monet jo pitkään kuntosalilla treenanneet. Jos lihakset ovat jo kasvaneet jonkin verran, on hihaton paita hyvä vaihtoehto, koska se ei purista ollenkaan. Lisäksi monet liikkeet on helpompi tehdä, kun hihat eivät ole tiellä. Tällaisia liikkeitä ovat esimerkiksi ylä- ja alatalja.

Housuissa näkee myös jonkin verran vaihtelua. Jotkut käyttävät salilla pitkiä urheiluhousuja ja joillain taas näkee shortseja. Pitkissäkin housuissa näkee joillain teknisestä materiaalista valmistettuja housuja, jotka hengittävät hyvin urheillessa. Jotkut kuitenkin suosivat salilla puuvillasta valmistettuja housuja, koska monet urheiluvälinevalmistajat tekevät myös niitä. Esimerkiksi Gasp tekee suosittuja puuvillaisia salihousuja.

Käsiremmit ja tuet

Salilla voi tarvita myös käsiremmejä tai -tukia. Monet liikkeet rasittavat ranteita, joten rannetuet kannattaa ehdottomasti hankkia, mikäli teet hieman suuremmilla painoilla. Käsiremmit auttavat myös muutoin monissa liikkeissä, kuten esimerkiksi juuri ala- tai ylätaljassa. Käsiremmeillä saat otettua otteen kahvasta tai tangosta, niin ettet joudu käyttämään käsivoimiasi siihen että puristat tangosta. Remmeillä saat kiristettyä tangon käsiisi ilman, että joudut käyttämään kaikki voimasi siitä kiinni pitämiseen.

Monissa nosto- ja työntöliikkeissä on apua rannetuista, joten sellaiset kannattaa myös hankkia. Ranne saattaa helposti nyrjähtää, varsinkin jos harjoittelet hieman suuremmilla painoilla.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvät varusteet kuntosalille Date | marraskuu 21, 2019
lovebond-lite