Crossfitin alkeet

Crossfitin alkeet Image

Crossfitin alkeet

Kesäkuukausien hiipiessä lähemmäs moni kaivaa lenkkikengät kaapin pohjalta tai aloittaa täysin uuden kuntoharrastuksen. Jos olet miettinyt crossfitin harrastamista, olet oikeassa paikassa. Selitämme sinulle yksityiskohtaisesti, mitä lajilta odottaa ja kuinka voit nauttia kuntoilusta heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Käy aloituskurssi tai varaa personal trainer

Crossfitiä ei kannata aloittaa omin päin. Vaikka moni harjoituksista tehdäänkin kehonpainoilla, on tärkeää, että kaikki kuntoliikkeet tehdään alusta asti oikein. Näin vältetään loukkaantumisisia merkittävästi. Monet crossfitiin erikoistuneet kuntosalit järjestävät aloituskursseja, jotka kestävät noin kuukauden. Personal trainerin ohjaamia tunteja vaaditaan noin kuusi ennen kuin uusi harrastaja päästetään salille itsekseen.

Crossfit sisältää aerobista kuntoharjoittelua, painonnostoa ja kehonpainoharjoittelua. Kyykkäminen, vedot ja työnnöt tulevat tutuiksi ja tulokset ovat silminnähtäviä nopeallakin aikataululla. Laji on haastava, mutta sykettä tehokkaasti nostava ja taitojen kehittyessä erittäin palkitseva.

Säännöllisellä urheilulla on myös suuri rooli stressin vähentämisessä, kun reippaasta liikunnasta vapautuvat endorfiinit virtaavat kehoon.

Kenelle crossfit sopii?

Voima- ja kunto-ohjelmaan voi osallistua kuka vain. Aiempaa kokemusta ei tarvita ja huonokin kunto nousee kyllä kohisten harjoituskertojen myötä. Jos sinulla on fyysisiä vaivoja, jotka estävät joidenkin liikkeiden suorittamisen, kerro siitä valmentajallesi.

Mitä crossfitin aloittamiseen tarvitaan?

Tarvitset ensimmäisellä kerralla mukaan motivaatioannoksen lisäksi sisäliikuntavarusteet, hikipyyhkeen ja juomapullon. Kuuma tulee varmasti, joten vaihtovaatteet voivat olla hyvä idea. Saatat myös kaivata tunnin jälkeen pientä purtavaa – huolehdi kuitenkin, että se on hedelmä tai vastaava terveellinen tuote. Kehosta on hyvä pitää huolta treenien ulkopuolellakin. Voit kurkistaa, mitä Biotherm tarjoaa.

Valmentaja tai kurssin vetäjä on koko ajan läsnä ohjaamassa ja neuvomassa liikkeiden suorittamisessa. Epäonnistumista ei tarvitse pelätä – kukaan ei ole seppä syntyessään.

Mitä crossfit maksaa?

Kurssien hinnat ja personal trainereiden tuntitaksat vaihtelevat paikkakunnittain. Usein hintaan sisältyy kuukauden salijäsenyys, mikä tekee summasta ensikuulemalta korkeahkon. Aloitusmaksu on kuitenkin maksettava vain kerran. Kehittyessäsi et tarvitse valvontaa, ja voit suorittaa crossfit treenin itseksesi pelkällä kuntosalimaksulla.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Crossfitin alkeet Date | toukokuu 31, 2020
lovebond-lite