Stressin vähentäminen arjessa

Stressin vähentäminen arjessa Image

Stressin vähentäminen arjessa

Arjessa voidaan hyvin lähteä vähentämään stressiä, jotta olo olisi vähemmän hermostunut ja iloa riittäisi pitkään. Itsestään huolehtiminen on tärkein asia ja sen tulisi kuulua jokaisen päivittäiseen elämään. Nyt jos koskaan on hyvä aikaa aloittaa uusi, iloisempi ja rennompi elämä, jonka muutokset huomataan usein yllättävän nopeasti.

Pidä lomaa

Älä siirrä enää lomaa pidemmälle, vaan pakkaa laukut, varaa lennot ja lähde tutkimaan uusia alueita. Paras paikka lomailulle on sellainen, missä voidaan vaan olla ja hengähtää. Loman merkitys usein unohdetaan, mutta se on ainut tapa päästä hidastamaan ja tulee muistaa, että perinteiseen tahtiin palataan heti tauon jälkeen. Pelkästään pitkä viikonloppu mökillä voi olla sen arvoista, sillä paluu arkeen tulee tapahtumaan virkistynein ja rennoin mielin.

Kokeile urheilemista

 

Säännöllisessä urheilussa on valtavasti elämään iloa tuovia ominaisuuksia ja vaikka vielä ei olisikaan löytynyt itselle sopivaa harrastusta, nyt voidaan lähteä kokeilemaan uusia asioita. Harrastus, joka saa adrenaliinin valtaamaan, haastaa taidot ja antaa syyn jatkaa, on yksi elämän parhaimmista asioista. Ei kannata jämähtää ajatukseen juoksemisesta, salilla käymisestä, tai esimerkiksi jalkapallosta, vaan kokeilla vaikka seinäkiipeilyä, sukellusta tai sirkuskoulua.

Uskalla sanoa ei

Ei on pieni sana, mutta sillä on suuri merkitys omalle mielentilalle ja onnellisuudessa. Kieltäytyminen jostain asiasta estää itseä tekemästä epämieluista asiaa ja antaa tilaa elää omaa elämää. Tämä on usein haastavaa ensin, mutta kun sitä hiukan harjoitellaan, muuttuu asia helpommaksi.

Käy tapahtumissa ja hanki kokemuksia

Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahan avulla voidaan hankkia kokemuksia, tavaroiden sijasta ja näin tehdään elämästä rikkaampaa. Kannattaa siis säästää osa palkasta sivuun, jotta se voidaan käyttää sellaiseen aktiviteettiin, tai vaikka lomaan, josta ollaan aina haaveiltu. Oli kyseessä sitten jooga leiri Thaimaassa, kylpylässä vieraileminen viikonloppuna, tai vaikka teatteri esityksen katsominen, antaa tämä itselle iloa ja syyn jaksaa arjessa.

Näiden vinkkien avulla masennus ja stressi lievittyvät, varsinkin kun niitä harjoitetaan päivittäin ja pidemmän aikaa. Jos muutosta ei nähdä heti, ei tule luovuttaa!

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Stressin vähentäminen arjessa Date | huhtikuu 18, 2019
lovebond-lite