Urheilu ja mielenterveys – käyvätkö ne käsi kädessä?

Urheilu ja mielenterveys – käyvätkö ne käsi kädessä? Image

Urheilu ja mielenterveys – käyvätkö ne käsi kädessä?

Liikunta tekee ihmiselle hyvää ja edistää terveyttä, mutta entä jos liikunnasta tulee pakkomielle elämään? Oletko koskaan ajatellut, voiko liikunnan osuus tavallisessa arkipäivässä olla liian suuri? Henkilökohtainen valmentaja ja urheilija itse päättävät urheilijan valmennukseen käyttämästä ajasta ja tavoista.

Järjestä urheiluun liittyvät naamiaiset partyking.fi -tuotteiden avulla

Urheilijankin on tärkeää joskus vaihtaa vapaalle ja järjestää vaikkapa urheiluun liittyvät naamiaiset. Laita siis toimeksi, eli kutsu urheilua harrastavat ystäväsi kylään suositulla nyyttikestiperiaatteella. Värikkäät urheiluasut, -sukat ja -housut löytyvät helposti suositun partyking.fi -sivuston avulla. Haluaisitko esiintyä vaikka ison tennisvoiton kahmaisseena Emil Ruusuvuorena? Hanki urheilijan peruukki sekä tennismaila käteen niin olet kuin Emil itse. Vai haluaisitko pukeutua perinteiseen 1980-luvun verryttelyasuun, joka kerää varmasti ihastuneita huokauksia kaikilta naamiaisiin osallistuneilta. Pukeudut sitten keneksi urheilutähdeksi tahansa, tärkeintä on, että lataat itseesi mukavaa energiaa muiden vapaalle vaihtaneiden urheilutähtien seurassa.

Hyvä mielenterveys on ihmisen päivittäisen hyvinvoinnin perusta

Tiesitkö, että mielenterveys kuuluu erittäin tärkeänä osana ihmisen kokonaisvaltaiseen terveyteen ja ohjaa päivittäistä käyttäytymistä. Yleisesti ajatellaan. että hyvä mielenterveys auttaa urheilijaa näkemään omat urheilulliset kykynsä ja tavoitteensa selkeästi muun arkielämän keskellä.

Jokaisella urheilijalla on paineita menestyä paremmin ja tulla aina vain paremmaksi urheilijaksi. Henkilökohtainen valmennus treenien, levon ja ruokavalion avulla auttaa urheilijaa pysymään kokonaisvaltaisesti hyvässä kunnossa.

Urheiluun liittyy monia tärkeitä asioita, joista yksi tärkeä on turvallinen toimintaympäristö. Käytännössä se tarkoittaa, että urheilija voi purkaa oloaan esimerkiksi omalle valmentajalleen ja luotetuille ystäville. Urheilija voi ja saa olla oma itsensä.

Urheilija tarvitsee myös urheilun ulkopuolella olevia hyviä ja kannustavia ihmissuhteita. Lähes jokainen urheilu-uransa päättänyt henkilö on kertonut, kuinka tärkeää on, että luotettavia ystäviä löytyy myös urheilun ulkopuolelta. Monilla urheilijoilla näitä ystäviä löytyy esimerkiksi entisten koulukavereiden tai urheilu-uransa päättäneiden urheilijoiden joukosta. Muista siis urheilijana pitää aina kokonaisvaltaisesta terveydestäsi erittäin hyvää huolta.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Urheilu ja mielenterveys – käyvätkö ne käsi kädessä? Date | lokakuu 22, 2023
lovebond-lite