Nosta motivaatiota työpaikalla

    Home  /  Nosta motivaatiota työpaikalla

Nosta motivaatiota työpaikalla Image

Nosta motivaatiota työpaikalla

Itsestään huolehtiminen tarkoittaa sekä henkisen, että fyysisen hyvinvoinnin huomioimista, jotta stressi saadaan vähenemään ja arkeen tulee lisää iloa. Työpaikalla on usein hektinen tunnelma ja useimmille olisi eduksi pieni virkistäytyminen kesken työpäivän. Tämä lisää sekä tuotteliaisuutta, että hyvinvointia työpaikalla, jolloin myös suhteet muihin työntekijöihin kehittyy. Kotona omaan hyvinvointiin voi olla olemassa jo rutiinit, jotka tekevät jokaisesta päivästä hiukan paremman. Kun nämä lisätään työpäivään, saadaan ahdistusta ja stressiä vähemmälle, sekä mahdollistetaan niiden työkalujen käyttö, jotka saavat kaiken irti itsestä myös työaikana.

Nauti kunnon lounas

Aamupalan ollessa päivän tärkein ateria, tulee lounas usein unohdettua ja se syödään nopeasti työpöydän ääressä. Sen sijaan että nopeasti ahmitaan muutama hedelmä, tai salaatti, kannattaa ruokaan panostaa. Kotiruuan ottaminen mukaan varmistaa sen, että ruuasta saadaan tarpeeksi proteiinia ja hiilihydraattia, jotta mieliala pysyy korkealla ja energiaa riittää myös iltapäivään.

Harkitse rauhoittavia öljyjä ja voiteita

Laventeli, appelsiini ja muut terapeuttiset öljyt voivat auttaa rentouttamaan ja nostamaan mielialaa. Näiden pitäminen työpöydän laatikossa voi olla hyvä tapa virkistäytyä työpäivän aikana.

Katso hauskoja videoita

Taukojen aikana on jopa suotavaa vilkaista muutamia hauskimmista tai söpöimmistä videoista, mihin pääsee netin avulla kätevästi käsiksi. Tämä vapauttaa elimistössä endorfiineja, jotka saavat automaattisesti rentoutuneemman ja iloisemman olon aikaan. Vain muutaman minuutin tauko riittää pitkälle.

Venyttele ja liiku

Käsien ja jalkojen venytteleminen työpöydän luona, pienen kävelyretken tekeminen toimistossa, rappusten ramppaaminen ja muut vastaavat aktiviteetit saava kehon liikkeelle. Jo 5 – 10 minuutin tauko auttaa selvittämään päätä ja lisäämään huomiokykyä, mikä on tärkeää varsinkin vaativissa töissä.

Siivoa ja koristele

Sotkuinen työpaikka voi lisätä stressiä, ahdistusta ja tukahtunutta tunnetta. Tämä ei tarkoita desinfioitua tiskiä ja tarkkaa järjestelmää, mikäli se ei ole itselle ominaista, mutta roskien ja turhien tavaroiden poistaminen auttaa pitämään mielen tyytyväisenä. Sisustamalla oman työpaikan itsensä näköiseksi, saadaan aivoille myös muuta virikettä ja esimerkiksi kuvat perheestä voivat motivoida jaksamaan.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Nosta motivaatiota työpaikalla Date | huhtikuu 4, 2018

categories & tags

lovebond-lite