Liikunnan riemua ja hyvää oloa luistelemalla!

Liikunnan riemua ja hyvää oloa luistelemalla! Image

Liikunnan riemua ja hyvää oloa luistelemalla!

Mikäpä olisikaan kivempaa talvipäivän liikuntaa kuin luistelu kauniilla ilmalla ja kiiltävällä jäällä? Luistellessa saa heittää hetkeksi arjen murheet syrjään ja olla vapaa negatiivisista ajatuksista. Samalla luistelija saa aimo annoksen tehokasta liikuntaa sekä raitista ilmaa. Retkiluistelu kauniin luonnon keskellä voi olla erinomainen valinta, kunhan turvallisuudesta huolehditaan. Lue lisää luistelun tarjoamasta riemusta sekä hyvästä olosta tästä artikkelista.

Luistelussa voi kehittyä vielä aikuisiälläkin

Moni aikuinen arkailee luistelua aivan turhaan. Kyseessä on nimittäin laji, jossa voi kehittyä vielä aikuisiälläkin. Jo perusliikkeillä pääsee kuitenkin hyvin alkuun ja nauttimaan luistelun tarjoamasta vauhdin hurmasta. Hyvä vinkki on sitoa luistimet tiukasti. Tämä auttaa saamaan jäähän hyvää tuntumaa. Luistelu on laji, joka tarjoaa onnistumisen elämyksiä, ja vaikka se onkin haasteellista, on se myös laji, jonka oppiminen on aivan erityisen innostavaa.

Opettele aivan ensimmäiseksi lähtöasento, joka muistuttaa hieman ankan kävelyä. Huolehdi myös siitä, että luistimesi ovat tukevat sekä terävät. Luistelun perustan luovat oikeanlainen tasapaino sekä potkut. Kun pidät polviasi 105– 110 asteisessa kulmassa, tulee luistelusta mahdollisimman tehokasta. Osallistu tarvittaessa luisteilukouluun. Harjoitus tekee luistelussakin mestarin, joten oikeastaan ei ole olemassa oikotietä onneen, vaan hyväksi luistelijaksi kehittyy ainoastaan harjoittelemalla.

Valitse allesi oikeanlaiset ja riittävän tukevat luistimet

Älä valitse itsellesi matalia taikka löperövartisia luistimia, sillä ne eivät tue jalkaasi riittävällä tavalla. Nilkan tuki on äärimmäisen tärkeä apuväline luistelijalle. Kun alla on hyvät luistimet, on niihin helppo luottaa ja luistelijan itsetunto kasvaa. Tiesitkö muuten, että esimerkiksi osa kirjastoista lainaa luistimia? Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos ei sinulla ole omia ja jos taloutesi on tiukilla. Kaikkia kausituotteita ei välttämättä edes kannata ostaa omiksi, jos harrastaminen on satunnaista. Luistimet lainaamalla ja kierrättämällä voit säästää sekä rahaa että luontoa.

Hanki urheiluvälineitä myös kotiisi ja pihallesi

Kun urheilukärpänen on päässyt puremaan, kannattaa harkita urheiluvälineiden hankkimista myös kotiin ja pihalle. Tämä madaltaa liikkumisen kynnystä. Eräs hyvä nettisivusto, jonka tarjonta kannattaa tsekata on byggmax, josta löytyy monenlaisia ratkaisuja niin pihaan kuin puutarhaankin. Ehkäpä pihallesi mahtuisi oma pieni koripallokenttä, jossa voisi harjoitella korien heittelyä tai ehkäpä voisit harjoitella omalla pihallasi vaikkapa rullaluistelua, jos pihassa tehtäisiin pieniä muutostöitä tätä varten.

Retkiluistelu yhdistää liikunnan riemun luonnosta nauttimiseen

Retkiluistelu on aivan erinomainen valinta, jos nautit sekä liikunnasta että luonnosta. Retkiluistelussa on vain erittäin tärkeää varmistaa turvalliset luisteluolosuhteet. Heikoille jäille ei tietenkään passaa lähteä luistimillakaan, ettei tule asettaneeksi itseään hengenvaaraan. Retkiluistelemaan kannattaa lähteä ystävän tai ystävien kanssa, sillä yksinäinen luistelija on tavallista suuremmassa vaarassa pudota jäihin ilman, että kukaan välttämättä häntä hetkeen kaipaa. Tämä voi olla kohtalokasta. Retkiluistelijalla kannattaa myös olla turvavarusteena mukana naskalit, jotka ovat helposti käsillä siinä tapauksessa, että jää sattuisi pettämään alta.

Retkiluistelusta voi tehdä aivan erityisen elämyksen nauttimalla retkieväät luonnon keskellä ja viettämällä hetken aivan rauhassa kauniin luonnon keskellä. On todettu, että luonto auttaa ihmistä rauhoittumaan, ja että luonnossa oleskelu voi auttaa lievittämään stressiä. Tästäkin syystä retkiluistelu tarjoaa luistelijalle monenlaisia hyötyjä. Ellet omista retkiluistimia, voi niitä vuokrata.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Liikunnan riemua ja hyvää oloa luistelemalla! Date | maaliskuu 7, 2019
lovebond-lite