Seksiä vai cardiota?

Seksiä vai cardiota? Image

Seksiä vai cardiota?

Käykö seksi urheilemisesta, vai kuulostaako juttu liian hyvältä? Tutkimusten mukaan seksi oikeasti polttaa kaloreita yhtä paljon, kuin normaalilla teholla suoritettava cardio harjoitus. Tämän lisäksi seksin harrastaminen tuo muitakin etuja, joista osa voi olla yllättäviä!

Kaloreiden polttaminen

Yhden sänkysession aikana nainen poltaa keskimäärin 60-75 kaloria ja miehet taas tuplasti enemmän! tämä tarkoittaa samaa, kuin 10 minuutin tasainen cardio suoritus. Se ei ehkä polta yhtä paljon kaloreita kuin hölkkääminen, mutta on ehdottomasti kävelemistä tehokkaampaa. Cardio voi tietenkin olla myös paljon tehokkaampaa, varsinkin jos tehdään HIIT harjoituksia. Näiden johdosta kalorit palavat myös treenin jälkeen, kun taas seksistä ei vastaavia etuja saada.

Seksi vaikuttaa hormoneihin

Seksi ei ole ainoastaan hauska tapa polttaa kaloreita, vaan se vaikuttaa myös hormoneiden toimintaan. Cardio auttaa ihmisiä käsittelemään ja lieventämään stressiä, mutta niin on myös seksin laita. Kortisoni tasot voivat laskea ja endorfiini, sekä dopamiini nousee. Painon pudottaminen on ehkä tehokkaampaa intensiivisellä cardiolla, mutta tämä voi myös tuottaa kehoon runsaasti stressi hormoneita. Niin sanotun rakkaus hormonin vapautuminen on ainoastaan seksin tuoma etu ja se nostaa kokonaisvaltaista terveyttä, sekä hyvinvointia.

Mieliala kohenee silmissä

Juoksijat kokevat usein tietyn euforisen tunteen, mutta se ei pysty kilpailemaan seksin kanssa lainkaan. Seksi on ainakin useimmille henkilöille paljon mieluisampi tapa polttaa kaloreita, kuin juoksumatolla ahertaminen. Tämä lisää motivaatiota ja sen takia treenejä voidaankin järjestää useammin!

Sydän tulee vahvemmaksi

Sängyssä puuhaaminen voi myös tuoda etuja sydämen toiminnalle, sillä se on matalan tai kohtuullisen urheilun veroista. Sydämensyke nousee mukavalle tasolle ja verenpaine pysyy hyvällä mallilla, jolloin sydänsairauksien mahdollisuus pienenee. Myös cardio auttaa pitämään sydämen kunnossa, mutta mikäli tätä harrastetaan liikaa, voi sillä olla tuhoisia seurauksia sydämelle ja muulle keholle. Seksin suhteen tätä riskiä ei juurikaan ole, ainakaan perinteisissä tapauksissa.

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Seksiä vai cardiota? Date | helmikuu 26, 2018

categories & tags

lovebond-lite