Paluu urheilun perusteisiin!

Paluu urheilun perusteisiin! Image

Paluu urheilun perusteisiin!

Onko haaveissa näyttää bikinivartaloa rannalla, tai vaikka ansaita viking lempinimi kavereiden keskuudessa? Timmiin kuntoon haluaa lähes jokainen, mutta vain harva on valmis laittamaan vaadittavan työn tuloksen aikaansaamiseksi. Apua ja taikasauvaratkaisuja etsitään mitä ihmeellisimmillä tavoilla, pillereistä, hedelmistä, leikkauksista ja erityisistä ruokavalioista. Valitettavan usein unohtuu urheilun aakkoset, eli se, mistä hyvässä kunnossa on oikeasti kyse. Kannattaa siis palauttaa nämä faktat mieleen!

Ruokavalion merkitys on korvaamaton
Ruokavalio on edelleen yksi kiistellyimmistä aiheista ja jokaisella tuntuu olevan asiaan jokin mielipide, tai ratkaisu. Pitäisi syödä pelkästään lihaa, toisaalta taas kasviksia pitäisi olla suurin osa ruokavaliosta, kananmunaa saa yhtenä päivänä syödä loputtomasti, kun taas toisena se kielletään kokonaan. Ruoka-aikoja pitäisi vahtia, säännöllisyys on avainasemassa, mutta paastoaminen tekee hyvää. Vinkkejä ja neuvoja on loputtomasti, mutta mikä on oikeasti toimiva ratkaisu? Entä sopiiko kyseinen dietti omalle kohdalle tai oman elimistön toimintaan? Miten laihduttaminen tai lihasten kasvaminen saisi lentävän lähdön? Surullinen fakta on se, ettei mitenkään. Terveellinen ja kattava ruokavalio on paras mahdollinen tapa saada terve keho, eikä tässä auta mitkään super-ruuat. Tietenkin on huomioitava myös oma liikkuminen, eli mitä enemmän liikutaan, sitä enemmän ruokaa tarvitaan ja ilman proteiinia eivät esimerkiksi lihakset pääse kasvamaan!

Treeniä vai laihduttamista?
Mitä jos lenkkeily tai cardio ei kiinnosta, mutta kilojen pitäisi rapista? Olisiko hyvä idea puputtaa salaattia muutama lehti urheilun sijasta? Tämä on erinomainen kaikille henkilöille, jotka haluavat päästä nopeasti eroon vitamiineista, saada aikaan puutostiloja ja ihailla luiden päällä löysänä roikkuvaa nahkaa. Ilman urheilua ei kukaan saa täydellistä kehoa, sillä lihaskunnon ylläpitäminen on suurin tekijä kehon muokkautumisessa. Jos lihakset puuttuvat ja edessä on nääntyvä luuranko, tulee myös iho muuttumaan ryppyiseksi ja lurpaksi, mikä ei varmasti ole kenenkään tavoitteena. Sen sijaan tasaisesti sekä cardiota että lihaskuntoa kasvattava henkilö pääsee nauttimaan kaikista kehon parhaimmista puolista. Treenaaminen ei kuitenkaan tarkoita mitään muutaman kuukauden rutistusta, jonka jälkeen ahertamisen voi unohtaa. Sen tulee olla osa jokapäiväistä, tai vähintään viikottaista, elämää, jotta kunto pysyy yllä.

Tämä onkin aina muistettava kun halutaan lähteä treenaamaan.

Oikotietä onneen ei ole!
Jos siis oikeasti halutaan saada elämälle uusi suunta ja unohtaa tyhjät lupaukset, tulee katsoa peiliin ja ottaa itseä niskasta kiinni. Oletko valmis tekemään kovaa työtä loppuelämäsi? Oletko valmis luopumaan päivittäisistä herkuista? Haluatko tehdä terveellistä ruokaa ja nauttia terveen kehon tunteesta? Suurin osa ihmisistä ei tähän koskaan ryhdy, vaan tuudittautuvat siihen ajatukseen, etteivät halua hukata elämäänsä liian tiukan ruokavalion kanssa. Terveellisten elämäntapojen haittana on tietenkin itsekurin ylläpitäminen, tietyistä mielihaluista luopuminen ja ankara työ, mutta palkintona saadaan parempi olo, kohonnut itsetunto, sekä pidempi elinajanodote. Jokaisella on oikeus valita itse, mitkä omat prioriteetit ovat, mutta jos olet päättänyt ottaa haasteen vastaan ja kääntää elämässä uuden lehden, aloita heti! Matkasta tulee ikimuistoinen, täynnä haasteita ja onnistumisia, repsahduksia ja masentuneita hetkiä, mutta ainakin se takaa sellaisen kehon, josta voi olla ulkoisesti ja sisäisesti ylpeä!

Author | miro Comments | Kommentit pois päältä artikkelissa Paluu urheilun perusteisiin! Date | marraskuu 23, 2018

categories & tags

lovebond-lite